top of page
DSC02331.jpg

OVER CLENDA

I HAVE BEEN THERE

DSC02323_edited.jpg

In mijn tienerjaren heb ik veel innerlijke strijd gekend. Veel strijd met mijn kritische stem. Met mijn innerlijk kind & met mijn lichaam. Ik was niet goed genoeg, niet slank genoeg & ik dacht dat ik het niet waard was om mijn dromen

na te jagen. 

Ik luisterde niet goed naar de communicatie van mijn lichaam & vergde van mezelf om altijd door te zetten en te bewijzen dat ik het kon.

Ik was zo ontzettend hard voor mezelf & veroordeelde mezelf altijd. 

In 2011 woonde ik in Curacaõ en op 5 december leek de grond onder mij weg te zakken. Ik zakte volledig in elkaar & wist niet wat er gebeurde. Het is niet in het kort in woorden te omschrijven wat ik ervoer, maar ik was geprikt door een mug, genaamd dengue. 

Het was een strijd van leven of dood met een nasleep van jaren. Angst & controle namen de overhand. Tijdens mijn herstel maakte ik ook tegelijkertijd mentaal, emotioneel, fysiek & spiritueel een shift door. Ik werd steeds bewuster, maar ik bleef ook ontzettend veel van mezelf verlangen. 

DSC02638.jpg

CHOOSE LOVE OVER FEAR

In 2016 ervoer ik de dengue opnieuw en voelde 2011 als een dejavu. Waar ik voorheen mezelf slachtoffer zag van een denguemug en het leven, begreep ik nu uiteindelijk waarom dit gebeurd was. 


Je buitenwereld is namelijk een reflectie van jouw binnenwereld. Ik keerde vervolgens naar binnen. Deed veel innerlijk werk, ging onverwerkte pijnstukken helen, transformeerde mijn overtuigingen, ging patronen doorbreken & deconditioneren. 

Ik deed veel coachingstrajecten, breathworks, healings en retreats en een ontzettend bijzondere yogadocent uit Bali kwam op mijn pad. Alles veranderde van binnenuit. 

AS WITHIN, SO WITHOUT

Alles ontvouwde zich in mijn hoogste potentieel & ik verdiepte de verbinding met mijn essentie. Er kwam steeds meer flow in mijn leven en het voelde als of ik als lotus opbloeide uit de modder.

 

Ik kwam terug bij mezelf. Bij mijn kern. Bij mijn essentie. Zelfhaat werd zelfliefde. Controle werd vertrouwen. Angst werd liefde. 

Ik doe nu wat ik het allerleukst vind en als 2/4 sacrale generator bloei ik daar helemaal van op. 

De vraag die ik regelmatig krijg is: heb je dan nooit een minder fijne dag? Natuurlijk heb ik ook dagen dat ik minder in flow zit, alles bleh voelt en ik mezelf veroordeel.

 

Het is niet alleen maar licht en liefde. Licht kan niet zonder het donker. We groeien in pijn, we vinden goud in het donker en we shiften in crisis. 

 

Alleen weet ik nu hoe ik ermee om kan gaan en daar begeleid ik jou het allerliefst in.

DSC02415.jpg
Schermafbeelding 2021-01-29 om 13.58.56.

ZON IN STEENBOK

MAAN IN WATERMAN

ASCENDANT IN BOOGSCHUTTER

bottom of page